KookJij

Aardbeien met champagne-ijs

Een heerlijk aardbeien met champagne-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: cardio cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeien met champagne-ijs te bereiden

Schil de sinaasappels en citroen en snij de schilletjes in dunne streepjes.
Pers het sap uit de sinaasappels en citroen.
Doe het water, de suiker en de reepjes citrusschil in een grote steelpan door elkaar.
Aan de kook brengen op middelhoog vuur, 5 minuten laten koken. Van het gas halen.
De reepjes schil wegdoen.
De vloeistof in een grote schaal gieten.
Het sinaasappel/citroensap en de likeur bij het suikermengsel doen.
Afdekken en 2 uur in de koelkast zetten.
Drie dl champagne door het sapmengsel roeren.
In een vierkante vorm doen.
Gedurende 2 uur laten vriezen, of tot het lobbig wordt.
Het sapmengsel met de staafmixer, in de keukenmachine of blender smeuïg maken.
Het mengsel terug in de vorm doen en gedurende 2 tot 3 uur laten bevriezen, af en toe roeren.
Intussen de kroontjes van de aardbeien halen en ze door midden snijden.
In een middelgrote schaal doen.
1 dl champagne en een eetlepel suiker door de aardbeien roeren.
Afdekken en minstens 2 uur laten bevriezen.
Voor het opdienen de aardbeien in coupes doen en met het champagne-ijs vullen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst