In plaats van de kool zelf te schaven kun je ook gesneden witte kool kopen.
Maak de salade ruim tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Een heerlijk bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. Ook als zomersalade lekker met gebakken aardappelen en een stukje
vlees of vis.
Recept
« Terug naar recepten
Aziatische witte kool salade
PT20M
Aziatische witte kool salade
Overheerlijke witte koolsalade die wel een paar uurtjes moet intrekken. Dun geschaafde witte kool met pepers en prei, overgoten met een heerlijke dressing
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aziatische witte kool salade te bereiden
- Schaaf de wittekool met de keukenmachine of op een scherpe schaaf . Rasp de gemberwortel.
- Maak de pepers schoon. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij ze in kleine stukjes.
- Was de prei en snij het witte en lichtgroene deel in kleine stukes.
- Doe alles in een schaal.
- Verwarm de ingrediënten voor de dressing (behalve de gembersaus). Roer alles goed door elkaar.
- Maak op smaak met de gembersaus.
- Laat de salade minstens 2 uur intrekken zodat de smaken goed tot hun recht komen.