Recept
« Terug naar recepten
Finse Zalmsoep Lohikeitto een klassieker onder de vissoepen
PT20M
Finse Zalmsoep Lohikeitto een klassieker onder de vissoepen
Het recept van deze Finse zalmsoep vond ik in een Duits tijdschrift, de eerste uitgave van "Einfach Hausgemacht". Ik had nog nooit van deze soep
gehoord. Ik heb de soep gemaakt volgens het recept. Ik heb de soep gepureerd, in het recept bleven de groenten heel (hele kleine blokjes ). De zalm wordt pas op het laatst toegevoegd.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
Duits tijdschrift "Einfach Hausgemacht". 2021
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Finse Zalmsoep Lohikeitto een klassieker onder de vissoepen te bereiden
- Schil de wortel en aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Maak de prei schoon en snij de prei in ringetjes.
- Smelt de boter in een pan en bak de groenten hierin plm. 2 à 3 minuten. Voeg het laurierblad en de schijf citroen hieraan toe.
- Blus alles af met de visfond of het water met de verkruimelde visbouillontablet.
- Breng alles aan de kook en laat plm. 15 minuten zachtjes koken.
- Ondertussen de zalm in kleine stukjes verdelen.
- Als de groenten en aardappel gaar zijn het laurierblad en de schijf citroen verwijderen. Slagroom aan de soep toevoegen.
Soep pureren met de staafmixer. - De stukjes zalm en het grootste deel van de dille aan de soep toevoegen. Zalm plm. 2 à 3 minuten garen in de soep.
- Soep op smaak maken met zout, peper en een mespunt suiker.
- Garneren met de rest van de dille.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Omdat Finland niet in het rijtje landen van herkomst voorkomt heb ik voor Noorwegen gekozen.