Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien met kruisbessenschuim
PT30M
Aardbeien met kruisbessenschuim
Een heerlijk aardbeien met kruisbessenschuim recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien met kruisbessenschuim te bereiden
Meng de schoongemaakte kruisbessen met 40 gram suiker. Doe ze druipnat in een pannetje en laat ze zachtjes gaarkoken onder deksel. Wrijf ze door een fijne zeef en laat ze afkoelen. Hak de citroenmelisse fijn en houd een paar blaadjes apart voor de garnering. Maak de aardbeien schoon. Klop het eiwit met 20 gram suiker en de vanillesuiker tot stevige sneeuw. Meng de kruisbessenpuree en citroenmelisse erdoor. Schep een bolletje roomijs op de borden, schik de kleingesneden aardbeien eromheen, bestrooi met de rest van de suiker en verdeel daarover het kruisbessenschuim. Bestrooi met wat citroenmelisse en serveer meteen.