Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien op brandewijn
PT15M
Aardbeien op brandewijn
Een heerlijk aardbeien op brandewijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien op brandewijn te bereiden
Was de aardbeien en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwijder de kroontjes van de aardbeitjes, snijd deze niet doormidden. Verdeel de aardbeien in de wekpotten en strooi per pot een volle eetlepel suiker er overheen. Vul de wekpotten met brandewijn en sluit deze goed af.
Laat het mengsel enkele maanden staan. De brandewijn onttrekt het vocht uit de aardbeitjes, heerlijk!
Laat het mengsel enkele maanden staan. De brandewijn onttrekt het vocht uit de aardbeitjes, heerlijk!