Recept
« Terug naar recepten
Aardbeien- sinaasappelschuimtaart
PT100M
Aardbeien- sinaasappelschuimtaart
Een heerlijk aardbeien- sinaasappelschuimtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
24
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeien- sinaasappelschuimtaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de pistachenoten zeer fijn. Vet de springvorm in en bestuif hem met bloem. Splits 2 eieren. Klop de boter met 150 gram basterdsuiker en oranjebloesemwater tot een lichte cr/eme. Klop één voor één de hele eieren en de eidooiers erdoor. Pas een volgende toevoegen als het ei volledig door het botermengsel is opgenomen. Spatel het gezeefde bakmeel en de melk door het beslag. Schep het beslag in de ingevette vorm en strijk het glad. Bak de taart 40 minuten. Klop dan de eiwitten stijf. Voeg lepel voor lepel de rest van de basterdsuiker toe en klop tot een glanzende, taaie massa ontstaat. Spatel voorzichtig de pistachenoten erdoor. Verdeel de eiwitten over de taart en maak er mooie pieken op. Zet de taart terug in de oven en bak hem nog 35 minuten. Laat de taart enkele minuten afkoelen in de vorm, haal hem er dan uit en laat hem afkoelen op een rooster. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Schil de sinaasappels dik, zodat het bittere witte vlies verwijderd wordt. Haal met een mesje de partjes tussen de vliesjes vandaan. Verdeel de slagroom over de schuimtaart en leg er vervolgens het fruit op. Door de springvorm met bakpapier te bekleden kun je hem na het bakken makkelijker lossen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rangvi zegt:
Anna zegt:
Marijke kan je helaas geen antwoord geven. Ze is nl. overleden. Zij heeft zich jarenlang ingezet voor KookJij.
Het is fijn dat ze nog in ieders geest voorleeft door middel van haar recepten. Ze was altijd erg blij met de positieve en leuke reacties!
Dus dank voor je leuke reactie.
Groetjes,
Anna
KookJij.