Recept
« Terug naar recepten
Aardbeienijs bombe
PT20M
Aardbeienijs bombe
Een heerlijk aardbeienijs bombe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeienijs bombe te bereiden
Laat het ijs uit de diepvries iets zacht worden. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
Beleg een bolvormige schaal met plastic folie. Beleg de schaal met plakjes aardbeien.
Schep het ijs in de schaal en druk het goed aan. Beleg de bovenkant met dunne plakjes cake. Roer 3 dl aardbeienjam los en roer dit door een zeef. Schenk de saus over de bombe. Dek het af met folie en zet het tot gebruik in de diepvries.
Bij serveren, stort de bombe op een schaal en haal voorzichtig het plastic eraf. Garneer met geklopte room en takjes munt of citroenmelisse.
Beleg een bolvormige schaal met plastic folie. Beleg de schaal met plakjes aardbeien.
Schep het ijs in de schaal en druk het goed aan. Beleg de bovenkant met dunne plakjes cake. Roer 3 dl aardbeienjam los en roer dit door een zeef. Schenk de saus over de bombe. Dek het af met folie en zet het tot gebruik in de diepvries.
Bij serveren, stort de bombe op een schaal en haal voorzichtig het plastic eraf. Garneer met geklopte room en takjes munt of citroenmelisse.
Robin zegt:
Het was erg lekker! Alleen moet je er wel aan denken dat je aardbeienjam koopt zonder aardbeien erin, als het lukt.. Als je gewone jam haalt, duurt het nogal lang voor je de vruchtjes eruit hebt
Want je doet er later jam overheen, zoals op de foto. En daar zitten ook geen vruchtjes meer op.
Bedankt voor dit recept nog! Ik zal hem aanraden voor mensen!