KookJij

Frisse aardbeientaart uit de koelkast

Een aardbeientaart die niet gebakken hoeft te worden en alleen 3 uur moet opstijven in de koelkast. Een bodem van biscuitjes, 500 gram aardbeien en roomkaas light met wat slagroom. Gegarneerd met aardbeien en witte chocolade.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie: 516 kCal energie
36 Gram eiwit
23 Gram vet
39 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frisse aardbeientaart uit de koelkast te bereiden

  1. Gelatine in kom met koud water plm. 5 minuten weken.
  2. Verkruimel de biscuitjes en doe ze in een kom.
  3. Smelt de boter in een pannetje en meng de boter met het water door de koekkruimels.
  4. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet dit licht in met wat boter
  5. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan met de bollekant van een lepel.
  6. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de helft van de aardbeien met de staafmixer..
  7. Pers de sinaasappel uit en verwarm dit zachtjes in een pannetje.
  8. Knijp de gelatine goed uit. Haal het pannetje van het vuur af en los de gelatine al roerend op in de warme
    sinaasappelsap. Laat het mengsel even afkoelen.
  9. Roer in een kom de roomkaas, suiker, sinaasappelmengsel en
    aardbeienpuree goed door elkaar.
  10. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het roomkaasmengsel. Verdeel dit over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  11. Laat de taart in koelkast in ca. 3 uur opstijven.
  12. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik op de bovenkant van de taart.
  13.  Verwarm de aardbeienjam zachtjes in een pannetje. Bestrijk met een kwastje de aardbeien rijkelijk met het jammengsel.
  14. Strooi geraspte witte chocolade over de aardbeientaart.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik werk als vrijwilligster in een verzorgingshuis. Iedere donderdagmiddag is er koffiemiddag. Met nog andere vrijwilligsters bakken we om de beurt taart voor de koffiemiddag. Deze taart is er één van en viel erg in de smaak.
In plaats van witte en rode gelatine kun je ook alleen witte gelatine gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst