In plaats van verse abrikozen heb ik dus abrikozen uit blik gebruikt. Daardoor vielen een paar van de in het originele recept genoemde ingredienten eruit.
De taart is gemakkelijk te keren door een bord op de springvorm te plaatsen en hiermee de taart om te keren.
De bodem is niet total bedekt met lange vingers, maar omdat de taart opgesteven is, is dat geen probleem.
De taart viel bij ons en onze gasten erg in de smaak.
Recept
« Terug naar recepten
Abrikozentaart met lange vingers uit de koelkast
PT30M
Abrikozentaart met lange vingers uit de koelkast
De taart is gemaakt met abrikozen uit blik. De vulling bestaat uit zure room, yoghurt en lange vingers. De taart wordt op zijn kop gemaakt en na het opstijven gekeerd.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
300 kCal energie
4 Gram eiwit
13 Gram vet
41 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
13 Gram vet
41 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Abrikozentaart met lange vingers uit de koelkast te bereiden
- Bodem van een springvorm (ca. 26 cm Ø) dun met olie invetten. Vershoudfolie glad eroverheen leggen. Rand van de springvorm zoanig plaatsen dan de folie er strak op ligt.
- Abrikozen in een vergiet of zeef uitlekken, hierbij het sap opvangen.
- Abrikozen in hele dunne plakjes snijden en verdelen over het vershoudfolie (zie foto).
- Van 250 ml abrikozensap met het zakje taartina taartgelei maken (zie gebruiksaanwijzing op het zakje).Taartgelei over de abrikozen verdelen.
- Gelatine in koud water weken.
- Zure room. Yoghurt, poedersuiker en vanillesuiker door elkaar mengen.
- Gelatine goed uitdrukken. In een kleine pan een eetlepel abrikozensap verwarmen en de gelatine hierin oplossen. Onder krachtig roeren door de yoghurtmassa mengen.Koud wegzetten.
- Slagroom stijfkloppen.
- Zodra de yoghurtmassa begint steviger te worden kan de geklopte slagroom er voorzichtig doorgespateld worden.
- Helft van de yoghurtmassa verdelen over de abrikozen. Daarover de helft van de lange vingers verdelen (wordt niet helemaal bedekt met lange vingers).
- Daarover de rest van de yoghurt + de rest van de lange vingers. (ook hier niet helemaal bedekt, is ook niet nodig).
- Taart minimaal 6 uur, maar liefst een hele nacht koud wegzetten.
- Kokos in een koekenpan zonder vet lichtbruin roosteren en laten afkoelen.
- Taart omkeren met behulp van een platte schaal- of bord.
- Folie voorzichtig verwijderen. Taartrand versieren met geroosterde kokos.