KookJij

Sinaasappel Yoghurttaart

Deze "no-bake" yoghurttaart is een heerlijke frisse taart die ook goed geschikt is als nagerecht. Je kunt in plaats van 1 grote taart ook meerdere kleine vormpjes gebruiken. De oranje sinaasappelkleur is ook erg leuk voor oranje-feestjes en Pasen. Je kunt de taart dan bijvoorbeeld extra versieren met paaseitjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: SavorySweets/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappel Yoghurttaart te bereiden

  1. Maak de koekjes fijn. Ik doe dat in een plastic zakje en sla er met de deegroller op. Je kunt ze ook in een keukenmachine fijnmaken.
  2. Voeg de (zachte of gesmolten) roomboter toe en meng tot een zanderig deeg. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de springvorm een kwartier in de koelkast.
  3. Leg 8 blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ze zacht worden.
  4. Rasp de schil van de 3 sinaasappels, pers het sap uit en zet dat opzij.
  5. Mix de slagroom met de suiker stijf.
  6. Meng de Griekse yoghurt met het sinaasappelrasp en het sap van de citroen door elkaar.
  7. Verhit een scheutje sinaasappelsap, het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe en roer tot ze opgelost zijn. Meng dit door het yoghurtmengsel.
  8. Spatel dan de slagroom door het yoghurtmengsel. Giet het mengsel in de springvorm en zet hem in de koelkast. Laat de yoghurttaart minstens 3 uur opstijven.
  9. Als de taart stijf is ga je de topping maken. Leg 4 blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ze zacht worden.
  10. Verhit een scheutje sinaasappelsap, het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe en roer tot het opgelost is. Voeg de rest van de sinaasappel toe en roer alles door elkaar. Giet de sinaasappelsap over het yoghurtmengsel en zet de springvorm voorzichtig terug in de koelkast.
  11. Zet de taart 1 á 2 uur in de koelkast zodat de topping stijf wordt. (Je kunt dit ook al de dag van te voren maken.)

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Ik heb glutenvrije haverkoekjes met chocolade gebruikt om de taart glutenvrij te houden maar je kunt natuurlijk ook "gewone" chocolade crisp koekjes of bastognekoekjes gebruiken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst