KookJij

Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)

Verjaardagen vragen bij ons altijd om een zelfgemaakte creatie. Deze keer wilde ik eens geen kwarktaart maar wel iets makkelijks wat ook nog eens glutenvrij moest zijn. Deze romige taart van yoghurt, zomerfruit en een bodem van (glutenvrije) koekjes met boter was de ideale oplossing. Dat deze taart als eerste op was, was voor mij de bevestiging dat niet alleen ikzelf maar ook anderen hem erg lekker vonden.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij) te bereiden

  1.  Verkruimel de koekjes en smelt de boter (magnetron). Giet de gesmolten boter bij de koekkruimels en roer dit goed door elkaar.
  2. Doe een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het kruimel/botermengsel over de bodem van de springvorm, Druk het aan met de achterkant van een lepel en zet het 10 minuten in de koelkast.
  3. Week de gelatine in koud water.
  4. Klop de slagroom met de suiker stijf en schep daarna de yoghurt erdoor.
  5. Verwarm een bodempje water in een steelpannetje en doe de jam erbij. Meng het goed door elkaar en als het water kookt neem je het pannetje van het vuur en los je er de uitgeknepen gelatine in op. Goed roeren.
  6. Giet deze vloeistof in een dun straaltje bij het slagroom/yoghurt mengsel en meng het goed door elkaar.
  7. Haal de springvorm met de koekbodem uit de koelkast en giet de massa en voorzichtig bovenop. Strijk het geheel glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
  8. Laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. (Ik maak hem meestal al een dag van te voren).
  9. Haal de taart uit de koelkast en verdeel er de aardbeien, blauwe bessen en frambozen overheen. Leg er eventueel een paar blaadjes verse munt tussen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst