Recept
« Terug naar recepten
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
PT20M
Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij)
Verjaardagen vragen bij ons altijd om een zelfgemaakte creatie. Deze keer
wilde ik eens geen kwarktaart maar wel iets makkelijks wat ook nog eens
glutenvrij moest zijn. Deze romige taart van yoghurt, zomerfruit en een
bodem van (glutenvrije) koekjes met boter was de ideale oplossing. Dat
deze taart als eerste op was, was voor mij de bevestiging dat niet alleen
ikzelf maar ook anderen hem erg lekker vonden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige Yoghurttaart met zomerfruit (glutenvrij) te bereiden
- Verkruimel de koekjes en smelt de boter (magnetron). Giet de gesmolten boter bij de koekkruimels en roer dit goed door elkaar.
- Doe een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het kruimel/botermengsel over de bodem van de springvorm, Druk het aan met de achterkant van een lepel en zet het 10 minuten in de koelkast.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en schep daarna de yoghurt erdoor.
- Verwarm een bodempje water in een steelpannetje en doe de jam erbij. Meng het goed door elkaar en als het water kookt neem je het pannetje van het vuur en los je er de uitgeknepen gelatine in op. Goed roeren.
- Giet deze vloeistof in een dun straaltje bij het slagroom/yoghurt mengsel en meng het goed door elkaar.
- Haal de springvorm met de koekbodem uit de koelkast en giet de massa en voorzichtig bovenop. Strijk het geheel glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. (Ik maak hem meestal al een dag van te voren).
- Haal de taart uit de koelkast en verdeel er de aardbeien, blauwe bessen en frambozen overheen. Leg er eventueel een paar blaadjes verse munt tussen.