Recept
« Terug naar recepten
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
PT20M
Griekse yoghurttaart met walnoten en honing
Griekse yoghurt met walnoten en honing is een bekend Grieks dessert. Ik
heb deze ingrediënten gebruikt om een heerlijke taart mee te maken want
voor elke verjaardag hier in huis wil ik weer een andere taart maken. En
natuurlijk smaakt dit niet alleen heerlijk bij een kop koffie of thee maar je
kunt deze taart ook prima gebruiken als dessert.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse yoghurttaart met walnoten en honing te bereiden
- Verkruimel de koekjes en smelt de boter (magnetron). Hak de walnoten fijn. Giet de gesmolten boter bij de koekkruimels en voeg de gehakte walnoten en honing toe. Meng dit allemaal dit goed door elkaar.
- Doe een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het kruimel/botermengsel over de bodem van de springvorm, Druk het aan met de achterkant van een lepel en zet het 10 minuten in de koelkast.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en schep daarna de yoghurt erdoor.
- Doe enkele eetlepels heet water (waterkoker) in een schaaltje en los je er de uitgeknepen gelatine in op. Goed roeren.
- Giet deze vloeistof in een dun straaltje bij het slagroom/yoghurt mengsel en meng het goed door elkaar.
- Haal de springvorm met de koekbodem uit de koelkast en giet de massa en voorzichtig bovenop. Strijk het geheel glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. (Ik maak hem meestal al een dag van te voren).
- Haal de taart uit de koelkast en verdeel er de walnoten en honing overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Hou je niet van walnoten dan kun je ook prima amandelen of andere noten gebruiken.