Recept
« Terug naar recepten
Bananen-sinaasappelparfait
PT10M
Bananen-sinaasappelparfait
Een heerlijk dessert voor de liefhebbers van bananen. Heel gemakkelijk te
maken, leuk om te zien en erg lekker!
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Dr Oetker desserts
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananen-sinaasappelparfait te bereiden
- Prak de bananen fijn. Roer de basterdsuiker, vanillesuiker, sinaasappelsap en citroensap erdoor. Schep dit mengsel in een diepvriesdoos en zet dit plm. 1 uur in de vriezer.
- Klop de slagroom ondertussen stijf.
- Haal het bananenmengsel na 1 uur uit de vriezer en klop dit heel goed door. Vermeng het dan met de slagroom. Maak voor elk vormpje een opstaande kraag van bakpapier.
- Vul de vormpjes tot bovenaan het bakpapier en laat het geheel minimaal (maar liever een nacht) in de vriezer.
- Verwijder het bakpapier en bestuif de parfait met geraspte chocolade of cacao.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Eenvoudig te maken. Altijd een lekker dessert in huis.