KookJij

Bananen-sinaasappelparfait

Een heerlijk dessert voor de liefhebbers van bananen. Heel gemakkelijk te maken, leuk om te zien en erg lekker!
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Dr Oetker desserts
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananen-sinaasappelparfait te bereiden

  1. Prak de bananen fijn. Roer de basterdsuiker, vanillesuiker, sinaasappelsap en citroensap erdoor. Schep dit mengsel in een diepvriesdoos en zet dit plm. 1 uur in de vriezer.
  2. Klop de slagroom ondertussen stijf.
  3. Haal het bananenmengsel na 1 uur uit de vriezer en klop dit heel goed door. Vermeng het dan met de slagroom. Maak voor elk vormpje een opstaande kraag van bakpapier.
  4. Vul de vormpjes tot bovenaan het bakpapier en laat het geheel minimaal (maar liever een nacht) in de vriezer.
  5. Verwijder het bakpapier en bestuif de parfait met geraspte chocolade of cacao.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Eenvoudig te maken. Altijd een lekker dessert in huis.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst