KookJij

Rumcrème

Een heerlijk romig nagerecht als je wat meer gasten hebt. Niet geschikt voor kinderen. Je kunt dit al een dag tevoren voorbereiden. Ik kreeg veel complimenten toen ik dit gemaakt had.
Recept van:
Bereidingstijd: 19 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Duits tijdschrift Essen und Trinken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rumcrème te bereiden

  1. Gelatine in koud water weken.
  2. Eieren met suiker en vanillesuiker au bain marie (dus met kom in pan heet water) schuimig kloppen. Eieren moeten lichtgeel worden. Zout en citroenrasp toevoegen.
  3. Gelatine uit het water halen en heel goed uitknijpen. Rum wat verwarmen. Gelatine hierin (van het vuur af!) oplossen. Al roerende beetje voor beetje door de ei-massa mengen.
  4. Dit nu plm. 10 minuten in de koelkast zetten tot het begint te geleren. .
  5. Ondertussen slagroom stijf kloppen en voorzichtig door de ei-massa 1 mengen. Paar uur koud wegzetten.
  6. Voor het serveren met geraspte chocolade bestrooien.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Altijd fijn als je een nagerecht bij een etentje ruim tevoren kunt voorbereiden. Heb je tijd vrijd voor het voorgerecht en het hoofdgerecht. Dit nagerecht kun je al en dag tevoren maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst