Recept
« Terug naar recepten
Advocaattaart met slagroom en chocolade zonder bloem
PT25M
Advocaattaart met slagroom en chocolade zonder bloem
Hou je van advocaat? Dan moet je deze taart een keer bakken. Je kunt de taart al een dag tevoren maken. Daar wordt de taart alleen maar lekkerder van. De bodem van de taart lijkt op chocoladecake. De taart is gebakken zonder bloem.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Http://www.lecker.de
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaattaart met slagroom en chocolade zonder bloem te bereiden
- Springvorm (26 cm) bekleden met bakpapier.
- Oven voorverwarmen op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 175 graden (hete-lucht).
- Eieren en suiker kloppen met je handmixer tot dik crèmige massa ontstaat (plm.5 tot 8 minuten).
- Amandelen, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar mengen en door de ei-massa spatelen. (niet meer kloppen, dan wordt het deeg te vast).
- Bakvorm vullen met het deeg en het deeg gladstrijken.
- Taart in het midden van de oven plm. 25 tot 35 minuten bakken (afhankelijk van je oven).Taartbodem laten afkoelen.
- Slagroom stijf kloppen met 2 zakjes vanillesuiker. Slagroom over de taartbodem verdelen. Taart 1 uur koel wegzetten.
- Advocaat over de slagroom verdelen (gaat handig met een lepel).
- Rand van de taart met chocoladevlokken of chocoladehagel versieren (zie foto)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Bak de taart de dag tevoren en bewaar de taart in de koelkast. De taart wordt er alleen maar lekkerder van.