Recept
« Terug naar recepten
Kokoscake met abrikozen
PT15M
Kokoscake met abrikozen
Een heerlijke luchtige cake met een subtiele kokossmaak en stukjes abrikozen uit blik.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kokoscake met abrikozen te bereiden
- Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur ziijn.
- Verwrm de oven voor op 170 graden boven- en onder-warmte.
- Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
- Klop de boter met de basterdsuiker en het zout tot een mooie lichte egale massa.
- Klop één voor één de eieren erdoor.
- Meng het grootste deel van de kokos erdoor. Bewaar de rest voor de bovenkant van de cake.
- Zeef het bloem met het bakpoeder.
- Spatel het bloem voorzichtig door de botermassa.
- Roer de stukjes abrikozen voorzichtig door de cakedeeg.
- Doe het cakedeeg over in de beboterde cakevorm, strijk wat glad en strooi de rest van de kokos eroverheen.
- Zet de cake plm. 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven.
- Prik er met bijv. een satéprikker in. Blijft er geen deeg aan hangen dan is je cake klaar.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik had nog wat geroosterde kokos en een paar halve abrikozen uit blik over van mijn abrikozentaart uit de koelkast. Cake gebakken met die overgebleven ingredienten die wel heel erg lekker was