Recept
« Terug naar recepten
Dessert: gevulde chocolade eieren
PT840M
Dessert: gevulde chocolade eieren
Chocolade eieren gevuld met plattekaas
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
840 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: gevulde chocolade eieren te bereiden
- Mango schillen en in blokjes snijden ( houd een beetje aan de kant voor afgarnering ) Stoof de mangoblokjes samen met de honing en 200 ml amaretto, even de mixer erin tot je gladde coulis bekomt. Voeg 2 geweekte gelatineblaadjes toe aan de warme coulis. Vul de schoteltjes met de mangocoulis en laat een beetje afkoelen vervolgens de chocolade eieren in het midden van het schoteltje plaatsen. Platte kaas mengen met de suiker, klop klop bereiden zoals op de verpakking staat vermeld deze onder de platte kaas mengen 100 ml amaretto opwarmen en de geweekte 6 gelatineblaadjes erin oplossen. Laat afkoelen op kamertemperatuur en spatel deze voorzichtig onder de platte kaas. Vul de eieren met de vuling laat +/- 12 uur opstijven in koelkast. Voor het serveren afgarneren met de kuikentjes, eikes, munt en blokes mango. Je gaat een deel plattekaas mengeling over hebben serveer deze in glaasjes die kan je versieren naar keuze voor de volgende dagen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten. Deze plattekaas mengeling kan je 3 tot 4 dagen bewaren in de koelkast.
Anna Koudys zegt: