KookJij

Nectarinetaartje

Zomer, volop rijpe nectarines, dus weer eens een lekker snel taartje gebakken. Het taartje wordt gebakken van boterkoekdeeg in een boterkoekvorm.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nectarinetaartje te bereiden

  1. Nectarines schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Doe er wat citroensap over om bruin worden te voorkomen.
  2. Snij de boter in kleine stukjes, dat maakt het deeg maken gemakkelijker.
    Doe de bloem, boter, basterdsuiker, zout en 3/4 deel van het ei in een kom. Mix eerst met de deeghaken van de mixer en vorm daarna met je handen een soepel deeg.
  3. Boterkoekvorm invetten en met bloem bestrooien.
  4. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  5. Deeg over boterkoekvorm verdelen.
  6. Plakjes nectarine dakpansgewijs over het deeg verdelen. Amandelschaafsel over de nectarines strooien en de rand van de taart met de rest van het ei ei bestrijken.
  7. Koek op de 2e richel van onder in de oven plm. 25 minuten bakken.
  8. Zodra de koek uit de oven komt bestrijken met verwarmde abrikozenjam.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit is het recept van een gewone boterkoek, maar bedekt met nectarines. Dit taartje serveerde ik het eerst voor mijn leesvriendinnen die dit de lekkerste boterkoek vonden die ze ooit hadden gegeten. Dat was dus heel leuk om te horen.
In plaats van nectaries zijn dunne schijfjes appel of peer ook heel lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst