Recept
« Terug naar recepten
Speculaas Boterkoek
PT30M
Speculaas Boterkoek
Een echte Sinterklaaskoek. In 30 minuten klaar! En lekker!!Je kunt er echt niet van af blijven. Zo knapperig en kruidig van smaak.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculaas Boterkoek te bereiden
- Doe de bloem met een snufje zout, basterdsuiker en speculaaskruiden in een kom.
- Voeg boter in kleine stukjes, 1/2 los geklopt ei en de amandelessence toe. Meng dit tot een samenhangend mengsel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een boterkoekvorm van 24 cm doorsnede in en bestuif deze met bloem
of paneermeel. Druk het deeg uit in de vorm. - Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei vermengd met een beetje (koffie)melk en bestrooi het met amandelschaafsel.
- Bak de boterkoek in het midden van de oven in 20 min. gaar.
- Laat de koek in de vorm afkoelen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ieder jaar rond sinterklaas wordt deze koek gebakken door mij.