KookJij

Speculaas Boterkoek

Een echte Sinterklaaskoek. In 30 minuten klaar! En lekker!!Je kunt er echt niet van af blijven. Zo knapperig en kruidig van smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaas Boterkoek te bereiden

  1. Doe de bloem met een snufje zout, basterdsuiker en speculaaskruiden in een kom.
  2. Voeg boter in kleine stukjes, 1/2 los geklopt ei en de amandelessence toe. Meng dit tot een samenhangend mengsel.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Vet een boterkoekvorm van 24 cm doorsnede in en bestuif deze met bloem
    of paneermeel. Druk het deeg uit in de vorm.
  5. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei vermengd met een beetje (koffie)melk en bestrooi het met amandelschaafsel.
  6. Bak de boterkoek in het midden van de oven in 20 min. gaar.
  7. Laat de koek in de vorm afkoelen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ieder jaar rond sinterklaas wordt deze koek gebakken door mij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst