Recept
« Terug naar recepten
Appel crumble met speculaaskruiden en pepernoten
PT45M
Appel crumble met speculaaskruiden en pepernoten
Het basisrecept voor deze crumble heb ik van 'Rutger bakt'. Maar omdat ik
in deze tijd van het jaar speculaaskruiden (of koekkruiden) nog lekkerder
vind dan gewoon kaneel heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.
Lekker met enkele pepernoten erop of verkruimel wat pepernoten en strooi
ze er dan overheen.
Als je geen pepernoten hebt kun je ook speculaas gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Rutger bakt/ Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appel crumble met speculaaskruiden en pepernoten te bereiden
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng de appelstukjes, suiker, speculaaskruiden en custardpoeder door elkaar en doe het in 6 potjes.
- Doe de overige ingrediënten, suiker, bloem, havervlokken, zout en boter in stukjes, in een kom en meng dit met je vingers tot kruimels.
- Voeg het amandel schaafsel toe en verdeel de kruimels over de potjes.
- Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar.
- Doe er wat pepernoten (of verkruimelde pepernoten overheen en bestuif ze met poedersuiker.
- Serveer ze lauwwarm bij de koffie of als dessert, eventueel met slagroom en/of een bolletje ijs.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer ze lauwwarm bij de koffie of als dessert, eventueel met slagroom en/of een bolletje ijs.