Recept
« Terug naar recepten
Gevulde speculaas taartje
PT30M
Gevulde speculaas taartje
Ik heb deze keer amandelschaafsel gebruikt omdat ik geen hele amandelen in huis had.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Oude Libelle bijlage
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde speculaas taartje te bereiden
- Doe zelfrijzend bakmeel met wat zout, speculaaskruiden en basterdsuiker in een kom. Meng dit door elkaar.
Snij hierin de boter met twee messen klein. Kneed hiervan met een beetje melk een soepel deeg. - Beboter de boterkoekvorm en bestrooi dit met wat bloem.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Druk de helft van het deeg in de vorm. Verdeel de amandelspijs over het deeg. Blijf 1 cm uit de rand. Leg de tweede helft van het deeg erop.
- Bestrooi de koek met de amandelen.
- Klop de eidooier los met de melk en bestrijk de koek hiermee.
- Zet de koek in het midden van de oven en bak deze gaar en bruin in 30 - 45 minuten.
- Laat de koek vlakliggend afkoelen
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Het recept voor dit heerlijke speculaas taartje stond in een bijlage bij Libelle ergens in de jaren 70. Daarna heb ik al veel recepten van gevulde speculaas uitgeprobeerd, maar dit recept blijft favoriet.