Recept
« Terug naar recepten
Basisrecept: Harde vlaaibodem
PT60M
Basisrecept: Harde vlaaibodem
Dit basisrecept is onmisbaar als je zelf vlaaien wilt gaan bakken. Het is multifunctioneel en ligt bij mij al jaren op de plank. Door er een klein beetje kaneel aan toe te voegen krijg je een heerlijke koekjes smaak. Gebruik er een zelfgemaakte banketbakkersroom op en verder kun je zelf naar hartenlust variëren met allerlei fruit of andere toppings
TIP: Je kunt de bodem eventueel al daags van te voren bakken. De banketbakkersroom dan nog niet erop doen want dan trekt het vocht in de bodem en wordt die zacht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basisrecept: Harde vlaaibodem te bereiden
- Doe het bakmeel, suiker, boter, kaneel en zout in een kom.
- Snijd de boter in stukjes en voeg de melk toe.
- Kneed de massa zo vlug mogelijk met een koele hand tot een samenhangend deeg (gebruik in het begin even de mixer met deeghaken want anders blijft alles aan je handen plakken).
- Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde plak.
- Bedek hiermee de bodem en zijkanten van een ingevette vlaaivorm (30 cm doorsnede).
- Zet de vlaai in het midden van de oven en bak deze op 160 graden (voorverwarmde oven) in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.
- Laat de bodem afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm.