KookJij

Appeltaartje met amaretto uit de Airfryer

Dit appeltaartje is in 30 minuten gebakken en lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltaartje met amaretto uit de Airfryer te bereiden

  1. Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, bakpoeder, zout en het ¾ gedeelte van het ei. Kneden kan met de hand maar met een keukenmachine gaat het sneller. Al het deeg goed gekneed is hou je er schone handen aan over. Plakt het deeg doe er dan nog een beetje bloem bij. Als het deeg te droog is, doe er dan nog een beetje water bij.
  2. Maak van het deeg een bal. Verpak het in plastic folie en leg dit plm. 30 minuten in de koelkast.
  3. Meng voor de vulling de schijfjes appel met de suiker, rozijnen, kaneel en custardpoeder..
  4. Vet je bakvorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en rol ¾ van het deeg uit. Bekleed hiermee de bodem en de zijkanten van de vorm. Strooi wat gebroken amaretti, verkruimelde bitterkoekjes of paneermeel over de bodem van de vorm.
  6. Verdeel het appelmengsel hierover en druk een beetje aan.
  7. Maak van de rest van het deeg een ruitvorm over de appels. Bestrijk dit met de rest van het losgeklopte ei.
  8. Verwarm de airfryer voor op 160 graden.
  9. Bak de appeltaart in de Airfryer plm. 35 minuten.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Een lekker klein appeltaartje voor een klein groepje.
Lekker genieten met een dotje slagroom of vanille-ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst