Recept
« Terug naar recepten
Culinaire Pannenkoeken
PT30M
Culinaire Pannenkoeken
Mijn broertje kwam eten en ik had hem pannenkoeken beloofd. Nou zijn
pannenkoeken niet iets waar je me 's nachts voor wakker hoeft te maken
dus wilde ik er toch ook voor mezelf een feestje van maken.
In het kader van: "het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers
ophangen" heb ik gekozen om de pannenkoeken te voorzien van culinaire
toppings. Ik had er eentje met vis en een met vlees/kaas.
De vis pannenkoek was met warmgerookte zalm, rucola, zongedroogde
tomaatjes en geroosterde pijnboompitten. De vlees/kaas was met
Parmaham, brie, rucola en geroosterde pecannoten.
Het gemakkelijke is dat je het gewone standaard basis recept voor
pannenkoeken gebruikt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Makkelijk & snel - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Culinaire Pannenkoeken te bereiden
- Klop de eieren, voeg de melk toe en doe beetje bij beetje het meel erbij en vergeet het snufje zout niet. Klop alles samen tot een mooi glad beslag.
- Doe een beetje braadboter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoeken.
- Als je de pannenkoeken om hebt gedraaid doe je de zalm of Parmaham/Brie erop en laat je het nog even meewarmen. (Eventueel deksel op de pan.)
- Zet op de tafel schaaltjes met rucola, zongedroogde tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en geroosterde pecannoten en laat ieder er zelf zijn/haar pannenkoek zelf verder versieren.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
De "gewone" pannenkoeken waarvan ik er nog enkele extra had gebakken en die iedereen voor zichzelf kon versieren met stroop, (poeder)suiker enz. bleven over.