KookJij

Culinaire Pannenkoeken

Mijn broertje kwam eten en ik had hem pannenkoeken beloofd. Nou zijn pannenkoeken niet iets waar je me 's nachts voor wakker hoeft te maken dus wilde ik er toch ook voor mezelf een feestje van maken. In het kader van: "het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen" heb ik gekozen om de pannenkoeken te voorzien van culinaire toppings. Ik had er eentje met vis en een met vlees/kaas. De vis pannenkoek was met warmgerookte zalm, rucola, zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitten. De vlees/kaas was met Parmaham, brie, rucola en geroosterde pecannoten. Het gemakkelijke is dat je het gewone standaard basis recept voor pannenkoeken gebruikt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Culinaire Pannenkoeken te bereiden

  1. Klop de eieren, voeg de melk toe en doe beetje bij beetje het meel erbij en vergeet het snufje zout niet. Klop alles samen tot een mooi glad beslag.
  2. Doe een beetje braadboter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoeken.
  3. Als je de pannenkoeken om hebt gedraaid doe je de zalm of Parmaham/Brie erop en laat je het nog even meewarmen. (Eventueel deksel op de pan.)
  4. Zet op de tafel schaaltjes met rucola, zongedroogde tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en geroosterde pecannoten en laat ieder er zelf zijn/haar pannenkoek zelf verder versieren.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

De "gewone" pannenkoeken waarvan ik er nog enkele extra had gebakken en die iedereen voor zichzelf kon versieren met stroop, (poeder)suiker enz. bleven over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst