Recept
« Terug naar recepten
Portobello gevuld met ei en zalm (Paastip)
PT30M
Portobello gevuld met ei en zalm (Paastip)
Een leuk gerechtje op de Paastafel omdat het met de Paasdagen toch allemaal om het ei draait. Het bleek ook nog eens o zo simpel te maken.
Lekker voor bij de lunch/brunch maar ook heerlijk als voorgerecht op een bedje van rucola sla gegarneerd met zongedroogde tomaatjes. Ik wilde voor de garnering eigenlijk pijnboompitjes gebruiken maar toen bleek dat ik die niet in huis had heb ik geroosterde zonnebloempitjes gebruikt ook erg lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portobello gevuld met ei en zalm (Paastip) te bereiden
- Haal de steeltjes uit de portobello's, bak ze eventjes aan beide kanten in een koekenpan en leg ze met de onderkant naar boven in een ovenschaal.
- Breek een voor een de eieren en doe ze in de portobello's (Heb je grote eieren scheid dan eerst het eiwit van het eigeel, doe het eigeel midden in de portobello en schenk het eiwit eromheen totdat de hoed vol is.
- Strooi er peper en zout overheen.
- Doe de zalmreepjes over het eiwit en laat de dooier vrij.
- Verdeel de gesneden lente uitjes eroverheen.
- Bak dit ongeveer 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden totdat het eiwit goed gestold is.
- Verdeel de sla over de bordjes, garneer met de zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboom- of zonnebloempitjes. Schep als laatste de portobello erop.