Recept
« Terug naar recepten
Lentesalade met groene & witte asperges, zalm en ei
PT30M
Lentesalade met groene & witte asperges, zalm en ei
De lente straalt van deze salade af, het toppunt van versheid. Niet alleen groene maar ook witte asperges zijn vertegenwoordigd, sugar snaps, venkel, komkommer. Om het geheel wat meer body te geven heb ik gerookte zalm en hardgekookt ei gebruikt. Als dressing heb ik mosterd dille gebruikt omdat die zo lekker bij de gerookte zalm is.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Speciale gelegenheden - Pasen
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lentesalade met groene & witte asperges, zalm en ei te bereiden
- Schil de asperges en snijd het harde stukje van de onderkant, blancheer de asperges en de sugar snaps ongeveer 3 min. en spoel ze af met koud water.
- Snijd de venkel (het harde gedeelte verwijderen) en komkommer in hele dunne plakjes.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Verdeel de sla over 4 borden en doe de venkel en komkommer eroverheen.
- Schik de uitgelekte asperges, sugar snaps er boven en de zalmreepjes er op.
- Druppel de dressing eroverheen en garneer met fijngemaakt gekookt ei.