KookJij

Asperge-tagliatelle met kruidensaus, warm gerookte zalm en ei.

Dit is eens iets heel anders met asperges. Tagliatelle met witte en groene aspergelintjes als lauwwarme salade met ei en warm gerookte zalm.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperge-tagliatelle met kruidensaus, warm gerookte zalm en ei. te bereiden

  1. Meng de fijn geknipte bieslook, peterselie, rasp van de citroen met de olie en zwarte peper uit de molen en eventueel een snufje zout.
  2. Snij 2 cm van de onderkant van de groene asperges af , alsmede de kopjes. Schil de witte asperges en snij ook hiervan een klein stukje van de van de onderkant af , alsmede de kopjes.
  3. Hou de kopjes apart en kook deze in enkele minuten beetgaar hou ze warm en zet even opzij.
  4. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de beide soorten asperges.
  5. Kook de eieren , laat ze schrikken in koud water, pel en halveer ze.
  6. Kook de verse tagliatelle gaar in water met het halve bouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking.
  7. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de asperge linten toe en kook ze mee.
  8. Giet het geheel af in een zeef en laat uitlekken. Doe alles weer in de pan en voeg van het vuur af de kruidenmix toe en roer dit goed door.
  9. Serveer de asperge-tagliatelle op voorverwarmde borden met de zalm in grove stukken en de gehalveerde eieren. Werk af met de apart gehouden witte en groene aspergekopjes .

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een heerlijk , snel gerecht met 2 soorten asperges. Omdat de witte asperges nu volop in het seizoen is , kun je ook kiezen om alleen maar de witte te gebruiken voor dit gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst