Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm
PT25M
Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm
Je weet op voorhand nooit
wanneer het aspergesseizoen start, maar wel wanneer het eindgt. Dus die beperkte tijd willen we er dan ook optimaal van genieten. Het is
niet zo, dat na 24 juni de asperges niet meer lekker is, maar de plant moet
loof maken en aansterken om de winter te overleven om het volgend jaar
wederom een rijke oogst te kunnen leveren.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm te bereiden
- Kook de stukjes asperges in water waarin het halve bouillonblokje is opgelost en een flinke scheut melk is toegevoegd 7 minuten.
- Giet het meeste vocht af en vang het op.
- Laat de asperges 10 minuten van het vuur af in de rest van het vocht met deksel op de pan doorgaren.
- Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in het opgevangen vocht gaar.
- Verhit ondertussen een scheutje olie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot.
- Roer de mascarpone los met een scheutje melk en voeg dit toe.
- Breng de saus op smaak met een kneepje citroensap , rasp en gemalen peper.
- Voeg de uitgelekte spaghetti en een scheutje kookvocht toe en werk er voorzichtig de stukjes asperges doorheen.
- Werk het gerecht af met vlokken warm gerookte zalm en gesnipperde peterselie
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Heel smakelijk en erg snel klaar.