Recept
« Terug naar recepten
Pannetje, pannetje met aardappeltjes, kip, mascarpone en tuinerwtjes
PT30M
Pannetje, pannetje met aardappeltjes, kip, mascarpone en tuinerwtjes
Soms heb je niet alle ingrediënten voor een gerecht bij de hand en voel je je genoodzaakt om creatief en inventief te zijn.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Heerlijke Zomer aangepast naar smaak
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pannetje, pannetje met aardappeltjes, kip, mascarpone en tuinerwtjes te bereiden
- Kook de krieltjes beetgaar en giet ze af.
- Verhit een scheut olie in de pan en bak de kip blokjes op hoog vuur bruin.
- Zet het vuur lager en voeg de knoflook en de sjalotten toe en fruit deze zachtjes 5 minuten.
- Blus af met de kppenboullion en laat 2 minuten zachtjes koken.
- Voeg de mascarpone toe en roer goed door. Halveer de krieltjes en voeg deze met de tuinerwtjes toe.
- Voeg de rasp van de hele citroen toe.
- Breng het gerecht op smaak met citroensap, peper en zout , bestrooi met peterselie en munt en serveer.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Dit gerecht uit het boek : " Heerlijke Zomer " heb ik aanzienlijk moeten aanpassen, omdat ik geen krieltjes, munt en te weinig sjalotten had . Daarvoor in de plaats heb ik 400 gram vastkokende aardappeltjes genomen, de munt weggelaten en wat rode ui toegevoegd om aan 150 gram sjalot te komen. We hebben er allebei van gesmuld.