Recept
« Terug naar recepten
Kip met spekreepjes en linzen (Nigella Lawson)
PT60M
Kip met spekreepjes en linzen (Nigella Lawson)
Nigella staat bekend om haar vele "comfort food" gerechten en dit is er
eentje van. Dat is ook meteen een van de redenen waarom ik zo dol ben op
haar recepten. Door de munt en citroenrasp haal je hier ook nog eens de
zomer mee in huis.
Ik heb het gerecht in de oven verder laten garen (ongeveer 3 kwartier). Je
hebt er dan geen omkijken meer naar.
Je kunt natuurlijk ook (zoals in het originele recept) de kip ongeveer 3
kwartier op een klein pitje laten garen. Zorg dan wel dat er voldoende vocht
is, zo nodig voeg je tussendoor een beetje water of bouillon toe.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Nigella Lawson/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met spekreepjes en linzen (Nigella Lawson) te bereiden
- Bak de spekreepjes, wortel, prei, peterselie, munt en citroenrasp in de olie (ongeveer 7 minuten), onder regelmatig roeren, in een kleine pan met dikke bodem en deksel, die ook in de oven kan.
- Voeg de gehakte knoflook toe, roer dan de linzen erdoor en kook nog een minuut, voeg dan de mosterd toe en roer die ook erdoor.
- Leg de kip bovenop alles in de pan (je kunt de kip eerst even aanbakken maar dat is niet perse nodig) en voeg de bouillon (of water) toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en zet dit 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
- Je kunt de pan ook op een klein pitje zachtjes laten sudderen tot de kip en de linzen gaar zijn.
- Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Je kunt het nu meteen eten, maar het is nog lekkerder als je het van tevoren gemaakt hebt en daarna weer opwarmt.