Recept
« Terug naar recepten
Penne met aspergebroccoli , tuinerwtjes en warm gerookte zalm.
PT30M
Penne met aspergebroccoli , tuinerwtjes en warm gerookte zalm.
Aspergebroccoli is zacht van smaak en past uitstekend in combinatie met een pasta , de warm gerookte zalm de erwtjes en de room.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne met aspergebroccoli , tuinerwtjes en warm gerookte zalm. te bereiden
- Breng water met het bouillonblokje aan de kook en kook de aspergebroccoli 7 minuten. Voeg vlak voor het einde van de kooktijd de bevroren erwtjes toe.
- Giet de groente af, MAAR VANG HET KOOKVOCHT OP.
- Kook de penne volgens de beschrijving op de verpakking in het kookvocht gaar. Giet af maar vang een beetje kookvocht op.
- Verwarm een klein scheutje olie in de wok en fruit de ui met de knoflook zachtjes glazig.
- Voeg aspergebroccoli en de erwtjes toe en bak enkele minuten mee.
- Breng op smaak met peper uit de molen een kleine kneep citroensap ( eventueel een snufje zout ) en voeg de kookroom en de uitgelekt penne toe . Eventueel en klein scheutje van het kookvocht, als de saus te dik is.
- Voeg als laatste de stukjes warm gerookte zalm toe en verwarm mee.
- Serveer op voorverwarmde borden met een schijfje citroen.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Vervang de aspergebroccoli door groene asperges. Ook heel lekker. Even blancheren en in stukjes mee wokken.