KookJij

Witte asperges met mascarpone en gerookte zalm in bladerdeeg

Een eenvoudig gerecht met het gouden duo ASPERGES en ZALM. Klaar in 40 minuten . Heerlijk als hoofdgerecht en zelfs als lunch.In het klein een fijne amuse of lekker voorgerecht.Bovendien gemakkelijk te maken. Leve de lente !Hou je niet van gerookte zalm, kies dan een Italiaanse ham zoals Parma of Serranoham. Ook met goede kwaliteit gekookte ham erg lekker. Ik vergat het citroenrasp over de asperges te strooien. Dan maar bovenop. Ook lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte asperges met mascarpone en gerookte zalm in bladerdeeg te bereiden

  1. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder circa 1 cm van elke onderkant.
  2. Breng water aan de kook met ¼ bouillonblokje kip de geschilde asperges en voeg schillen en kontjes voor meer smaak toe.
  3. Kook 10 minuten.
  4. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden voor.
  5. Rol het bladerdeeg uit en snij er 2 vierkanten van.
  6. Bedek het midden van het bladerdeeg met een flinke klodder mascarpone .
  7. Breng de mascarpone op smaak met peper uit de molen en smeer uit.
  8. Leg er de gerookte zalm op en dan de gekookte asperges.
  9. Bestrooi dit geheel met wat citroenrasp.
  10. Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe tot een pakketje en wrijf het deeg met los geklopt ei in.
  11. Zet voor circa 20 minuten in de oven .
  12. Pocheer ondertussen 2 eieren ( of kook ze hard en snij ze in plakjes ). Serveer de pakketjes met gepocheerd of gekookt ei en garneer met wat gesnipperde bladpeterselie.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Wij zijn geen liefhebber van gepocheerd ei, vandaar dat ik de 2 eitjes heb
gekookt.
In een kleinere portie ook geschikt als vorgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst