Recept
« Terug naar recepten
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
PT25M
Romige spaghetti Florentine met verse zalm....
Florentine is een meisjesnaam, maar in kooktermen betekent het, dat het
een gerecht betreft waar spinazie in verwerkt is. Dan zijn er natuurlijk ook
nog de Florentine koekjes.... uiteraard zonder spinazie. :) Dit gerecht is
eenvoudig en heerlijk voor een doordeweekse dag. Staat snel op tafel en
is dé gouden combi van Spinazie en Zalm....
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige spaghetti Florentine met verse zalm.... te bereiden
- Bak de verse zalm aan beide zijden even bruin.
- Verwijder dan het eventuele vel. De zalm hoeft nog niet gaar te zijn.
- Trek met 2 vorken de stukken zalm in grove snippers en zet opzij.
- Start dan met het koken van de spaghetti zoals op de bereidingswijze van de verpakking staat aangegeven.
- Verhit een eetlepel olie in de wok en fruit het uitje en de knoflook zachtjes aan totdat ze geur afgeven.
- Voeg dan de champignonplakjes mee totdat ze beginnen te slinken.
- Voeg in gedeeltes de spinazie toe en laat deze onder steeds omroeren slinken.
- Doe dan de zalmsnippers, sap van de halve citroen , de kookroom en wat peper en zout bij de spinazie in de pan .
- Roer dit alles goed door . Ondertussen is de spaghetti gaar en afgegoten en kan deze ook in de pan.
- Schep nog even alles door , even pruttelen en smullen maar.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Heerlijk, snel en gemakkelijk gerecht voor 2 op een door de weekse dag.