Recept
« Terug naar recepten
Gebakken zalm met gewokte spinazie en krieltjes
PT20M
Gebakken zalm met gewokte spinazie en krieltjes
Gewoon weer een lekker recept wat echt simpel is om te maken.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Emté met een beetje van mezelf
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken zalm met gewokte spinazie en krieltjes te bereiden
Olie verwarmen en de krieltjes zachtjes bakken in ca. 6 min.(wordt nog afgewerkt)
Ondertussen tomaten ontvellen en in vieren snijden, de zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
Scheutje olie in de wok verwarmen en de ui en knoflook rustig fruiten tot deze zacht zijn.
Voeg er beetje bij beetje de spinazie aan toe en laat zeer kort smoren. Het moet alleen maar slinken.
Schep er de tomaat door en kruid met zout en peper. Evt. in een voorverwarmde schaal in de oven op 80ºC.
Bak tegelijkertijd de zalmfilets: verwarm een druppel zonnebloemolie in een anti-kleef pan, kruid de zalmfilets met zout en peper en leg ze met de vleeskant naar beneden in de pan.
Bak zo'n 4 minuten, draai om en bak nog 4 minuten.
Nu de krieltjes op een hogere temperatuur zetten klontje roomboter erbij en lekker doorbakken, als deze mooi bruin zijn de mosterd en de helft van de peterselie erdoor roeren.
Houd het warm in een voorverwarmde schaal in de oven op 80º C.
Als de zalm goed is kun je er als je een verse citroen hebt een beetje rasp van de schil over doen met de peterselie. (Ik had alleen geconcentreerde citroensap op dit moment dus een klein kneepje erover gedaan)
Ondertussen tomaten ontvellen en in vieren snijden, de zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
Scheutje olie in de wok verwarmen en de ui en knoflook rustig fruiten tot deze zacht zijn.
Voeg er beetje bij beetje de spinazie aan toe en laat zeer kort smoren. Het moet alleen maar slinken.
Schep er de tomaat door en kruid met zout en peper. Evt. in een voorverwarmde schaal in de oven op 80ºC.
Bak tegelijkertijd de zalmfilets: verwarm een druppel zonnebloemolie in een anti-kleef pan, kruid de zalmfilets met zout en peper en leg ze met de vleeskant naar beneden in de pan.
Bak zo'n 4 minuten, draai om en bak nog 4 minuten.
Nu de krieltjes op een hogere temperatuur zetten klontje roomboter erbij en lekker doorbakken, als deze mooi bruin zijn de mosterd en de helft van de peterselie erdoor roeren.
Houd het warm in een voorverwarmde schaal in de oven op 80º C.
Als de zalm goed is kun je er als je een verse citroen hebt een beetje rasp van de schil over doen met de peterselie. (Ik had alleen geconcentreerde citroensap op dit moment dus een klein kneepje erover gedaan)