Recept
« Terug naar recepten
Noorse aardappelsalade met zalm
PT30M
Noorse aardappelsalade met zalm
Een snelle, lekkere én makkelijke versie maak je met plakjes gerookte zalm (of zalmsnippers) Deze versie vind ik zelf het lekkerst.
Het recept zoals hieronder (met zalmmoten) is een beetje meer werk maar ook heel erg lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
Krant/In eigen keuken bereid en gefotografeerd
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noorse aardappelsalade met zalm te bereiden
- Schrob aardappels schoon onder stromend water. Kook in water met zout beetgaar (12 tot 15 min.)
- Kook eieren in 8 min. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de eieren in partjes.
- Hak dille grof en bewaar een paar takjes voor garnering.
- Pel rode ui, snijd helft in dunne ringen, snipper andere helft heel fijn voor dressing.
- Vermeng suiker met citroensap, roer mosterd en uisnippers erdoor. Klop vervolgens olijfolie erdoor, breng op smaak met peper en zout.
- Giet aardappels af, halveer ze en stort ze warm in een grote schaal. Meng kappertjes, ringetjes lente-ui, gehakte dille en dressing erdoor.
- Laat afkoelen en smaken goed intrekken.
- Dep de zalmfilet droog en bestrooi met peper. Smelt roomboter in ruime koekepan, bak zalmmoten eerst op velkant ongeveer 4 min. draai met behulp van spatel. Laat de vis op een rustig vuur nog 3 tot 4 min. bakken. Draai om bestrooi met zout en laat nog een paar min. bakken. Kern van de vis mag nog net donkerroze zijn.
- Schep de aardappelsalade op een bedje van sla, garneer met partjes ei en ringen rode ui. Leg de zalmmoot erbij.
- Garneer met citroen en plukjes dille.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met stokbrood of ciabatta.