Recept
« Terug naar recepten
Quiche met snijbiet en zalm
PT60M
Quiche met snijbiet en zalm
Smaakvolle quiche! De snijbiet kan prima vervangen worden door spinazie, de gerookte zalm geeft een lekkere hartige smaak aan het geheel.
Bereiding
Hoe Quiche met snijbiet en zalm te bereiden
- Verwarm de oven voor op circa 200 graden, en laat de bladerdeegvellen ontdooien.
- Snipper de ui, de peper en snijd de snijbiet en champignons in stukjes.
- Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg en bak de bodem gedurende 10 minuten in de oven.
- Verhit olie in de wokpan, fruit de ui en rode peper kort aan. Voeg dan de snijbiet en de ui toe. Wok dit gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de gerookte zalm plakken in stukjes. Meng de creme fraiche met de eieren, pijnboompitten en dille breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Bedek de deegbodem met de zalm, vervolgens met het snijbietmengsel en schenk het eimengsel eroverheen. Zet het gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (Nadine )
Een heerlijk recept, de quiche kan zowel koud als warm gegeten worden. Zelf heb ik de quiche gegeten in combinatie met tomatensoep. Deze snijbiet komt uiteraard weer vers uit de moestuin. Snijbiet staat ook wel bekend als warmoes, aangezien snijbiet of warmoes wat lastig te verkrijgen is de snijbiet is goed te vervangen door verse spinazie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Kirsten zegt:
Nadine zegt:
Anna Koudys zegt:
(Ben benieuwd naar het soepje;-))
petra zegt: