Recept
« Terug naar recepten
Gevulde varkensrollade
PT50M
Gevulde varkensrollade
Een gevulde rollade aan de grill. Lekker om buiten te eten met een stokbroodje en een salade erbij.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde varkensrollade te bereiden
- Snipper de ui, snijd de knoflook in dunne schijfjes, champignons in stukjes niet te klein.
- Verhit de olie en fruit de ui en knoflook zachtjes in 10 min. aan.
- Doe de pijnboompitten even in een hete pan en kleur deze.
- Na 10 min. de spekjes bij de ui en knoflook en bakken, doe er dan de champignons bij en bak alles lekker door.
- De rozijnen en pijnboompitten toevoegen en nog even door bakken.
- De wijn erbij en laat deze even verdampen en voeg dan de panko of broodkruim toe, zoveel je denkt.
- Laat alles goed afkoelen.
- Leg zoveel bindtouw op de plank en leg de varkenslapjes overlappend op de plank evt. nog dunner slaan met deegroller of steelpan.
- Bestrooi met zwarte peper uit de molen en leg er de vulling op
- Vouw het vlees dicht en zet het vast met bindtouw en evt. de uiteinde met prikkers.
- Ris de rozemarijn en tijm van de steeltjes en doe dit in een vijzel, knoflook erboven persen.
- Laurierblaadje kneuzen en erbij doen, meng alles goed en fijn en doe er duppelgewijs de olijfolie bij zodat je een smeuiig papje krijgt.
- Maak het op smaak met zout en peper uit de molen.
- Wrijf de rollade hiermee in en hang deze in de grill en laat hem al draaiend 50 min. garen.
- Laat de rollade minstens 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Ik was op zoek naar een gevulde rollade maar kon niets naar m'n zin vinden, dus zelf maar aan de slag gegaan met dit resultaat. Wij hebben er een stukje stokbrood bij gegeten, Maar dat is ieders eigen keus.
Els Meeuwsen zegt: