Recept
« Terug naar recepten
Pasta met asperges, zalm en garnalen
PT30M
Pasta met asperges, zalm en garnalen
Eigenlijk had de titel van het recept moeten zijn, Romige pasta met witte
asperges, gerookte zalm en Hollandse garnalen maar dat vond ik wat te
lang. Bovendien kun je hier ook makkelijk variëren met groene asperges,
verse (gebakken) zalm en Noorse garnalen. Gewoon doen wat je zelf lekker
vind. Je kunt zelfs ook nog alleen zalm of alleen garnalen gebruiken, en
zelfs zonder is het een heerlijke vegetarische variant.
Ik heb dikke asperges gebruikt die ik in schuine dunne plakjes heb
gesneden en gewokt, maar het is natuurlijk ook goed mogelijk om de
asperges vooraf in stukjes te snijden en even licht te koken. Ik vind
persoonlijk de smaak van gewokte erg lekker en dat komt goed tot zijn
recht in dit recept.
Bovendien heb je ook nog eens minder pannen nodig.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met asperges, zalm en garnalen te bereiden
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze.
- Schil de asperges, snij ze in schuine stukken.
- Fruit de ui in een scheutje warme olijfolie en voeg de asperges toe. Roerbak 5-10 minuten en voeg peper en zout toe.
- Giet de room erbij, laat het een beetje inkoken en doe de Parmezaanse kaas erbij.
- Voeg dan de uitgelekte pasta toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe de fijngesneden lente ui erbij en schep die door het geheel.
- Voeg vlak voor het serveren de zalmsnippers en de garnalen toe en schep ze door het pastamengsel.
- Rasp er nog een beetje Parmezaan overheen.