Recept
« Terug naar recepten
Risotto Primavera
PT30M
Risotto Primavera
Een hele mooie en chique Italiaanse naam voor wat eigenlijk gewoon lente
risotto betekent. Heerlijke lentegroenten komen aan bod zoals; groene
aspergetips, tuinbonen en doperwtjes. Niet gek dus dat je daarmee een
heerlijk resultaat krijgt.
Deze risotto is van oorsprong vegetarisch maar je kunt er vlak voor het
serveren ook nog wat gerookte zalm overheen doen. Zowel warm als koud
gerookte zalm is mogelijk.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto Primavera te bereiden
- Beetje olie verwarmen en sjalot fruiten tot glazig, voeg de rijst toe en roer tot alle rijstkorrels bedekt zijn met olie, giet de wijn erbij en laat inkoken.
- Schep de bouillon er lepel voor lepel bij en controleer (na ongeveer een kwartier) of de rijst begint te garen.
- Verwam een beetje olie in een wok en roerbak hierin de aspergetips (in stukjes gesneden) gedopte tuinbonen en de doperwtjes (ongeveer 4 minuutjes) en kruid ze met peper en zout.
- Voeg dit toe aan het rijstmengsel en schep alles door elkaar.
- Doe de boter en de gerapte kaas erbij. (Hou een beetje kaas achter om vlak voor het serveren erover te strooien.
- Schep de risotto in een schaal en strooi er de achtergehouden kaas overheen.
- Garneer met wat verse muntblaadjes.
- Optioneel: Ook lekker met gerookte zalm eroverheen (of erdoorheen).