Recept
« Terug naar recepten
Pompoenrisotto met cantharellen
PT40M
Pompoenrisotto met cantharellen
De risotto op zich is vegetarisch. Ik
heb het geserveerd met kippenpootjes omdat ik die toevallig in huis had
maar gebruik in het wildseizoen een lekker boutje van eend, fazant of
patrijs. Wil je het liever toch vegetarisch houden dan kun je deze risotto ook
nog verrijken met een handvol noten zoals hazelnoten of walnoten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenrisotto met cantharellen te bereiden
- Maak de paddenstoelen bouillon, zet deze opzij en rasp de kaas.
- Schil de pompoen, verwijder het binnenste en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak de cantharellen schoon en snij grote exemplaren in stukken.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten met de knoflook. Doe dan de rijst erbij en bak die een paar minuutjes mee tot deze glazig is.
- Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Doe dan (soep)lepel voor lepel de bouillon erbij totdat de risotto gaar is en blijf steeds door de risotto roeren. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.
- Verwarm intussen in een andere pan een beetje olie en bak hierin in de pompoenblokjes. Als de pompoen bijna gaar is doe je de pompoen bij de risotto (als die ook bijna gaar is) en bak je in dezelfde pan de cantharellen met de tijm. Deze voeg je ook toe aan de risotto. Voeg ook meteen een beetje peper en zout naar smaak toe. (Voorzichtig met zout want de bouillon bevat ook al zout).
- Als de risotto gaar is (al dente) schep je alles goed door elkaar en doe er dan de roomboter en 2/3 deel van de kaas erbij.
- Schep weer alles goed door elkaar en laat dit nog ongeveer 5 minuten in de pan met gesloten deksel staan.
- Daarna schep je het in een schaal en garneer je het met de overgebleven kaas en een paar takjes tijm.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Dit vegetarische gerecht is een uitermate geschikt gerecht als je zowel vegetariërs als vleeseters aan tafel hebt want je kunt heel goed wat vlees, wild of gevogelte apart van de risotto bereiden en serveren zodat je het iedereen naar de zin kunt maken.