KookJij

Risotto met bacon en gedroogde tomaten

Verrukkelijke risotto uit het blad "De smaak van Italie". Ik heb het recept iets aangepast.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Tijdschrift "De smaak van Italie"
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met bacon en gedroogde tomaten te bereiden

  1. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Gedroogde tomaten in grove stukjes snijden.
  2. Olie verhitten in een hapjespan.
  3. Ui en knoflook hierin glazig bakken. Gedroogde tomaten en bacon even meebakken. Rijst toevoegen en even roerend meebakken tot korrels glazig zien. Wijn erbij en aan de kook brengen. Als de wijn is opgenomen door de rijst beetje bij beetje de groentebouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is (na plm. 20 minuten).
  4. Risotto op smaak maken met zout en peper.
  5. Boter en gesneden basilicum erdoor roeren.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met Parmezaanse kaas en een frisse groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst