Recept
« Terug naar recepten
Pasta met zalm, venkel en dille in roomsaus
PT30M
Pasta met zalm, venkel en dille in roomsaus
Heerlijk zacht en romig. Een beetje een Scandinvisch gerecht maar dan met een pasta. Want pasta is nou eenmaal een heerlijke basis voor vele gerechten.
Ik kwam eigenlijk heel toevallig uit op dit recept omdat de venkel nodig op moest. De zalm was ook aan de beurt en de dille had ik nog liggen van een andere saus. Mijn manier van koelkast leegmaken. Zo krijg je dus met creatief koken de lekkerste gerechten op tafel.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met zalm, venkel en dille in roomsaus te bereiden
- Hak de dille en knoflook fijn, snij de venkel, uien, lente uitjes en champignons grof.
- Verwarm olie in een wok (pan) en fruit hierin de knoflook en ui, voeg de venkel en champignons toe en doe er daarna de zalm bij.
- Kook intussen de pasta (zoals aangeven op de verpakking).
- Voeg de room, bouillontabletten en de dille edik (sherry) aan het mengsel in de wok toe.
- Net voordat je de uitgelekte pasta erdoorheen doet voeg je de lente ui en de dille toe.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er een heerlijke koele droge witte wijn bij.