Recept
« Terug naar recepten
Rode curry met jonge kapucijners
PT45M
Rode curry met jonge kapucijners
Deze curry is extra lekker in de winter door de jonge kapucijners die erin zitten, hierdoor en ook door de witte kool is het goed geschikt voor de stevige trek. De kokosmelk, de rode curry en de koriander doen je denken aan Thailand. Is het dan een Hollandse curry met een Thaise twist Of een Thaise curry met een Hollandse twist?
Tip: Als je eens een dagje zonder vlees wilt eten kun je het hier heel makkelijk uit weglaten, je hebt dan een volwaardig vegetarisch gerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode curry met jonge kapucijners te bereiden
- Snijd de saucijzen of worst in plakjes, de knoflook en peper fijn, de kool heel fijn, de uien in halve ringen en de paprika in stukjes en snijd de lente ui en koriander fijn.
- Verwarm een beetje olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de peper.
- Voeg eerst de kokosmelk en dan de curry pasta toe.
- Dan gaan de stukjes worst/saucijs erbij, als de worst begint te garen gaat er eerst de witte kool en daarna de uien en de paprika erbij.
- Als het geheel de gewenste garing heeft gaan de uitgelekte kapucijners en de hamblokjes erbij.
- Net voor het opdienen afmaken met de lente ui en de koriander
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met witte of zilvervliesrijst