Recept
« Terug naar recepten
Roerbak asperges met champignons en lente ui
PT20M
Roerbak asperges met champignons en lente ui
Geroerbakte asperges hebben een hele andere smaak dan de gekookte
versie. Ze zijn knapperiger en hebben meer bite en bovendien behouden ze
met deze manier van bereiden een intensere smaak.
Ik maakte al eens eerder Aziatisch getinte gerechten met roerbakasperges
en nu heb ik ze voor de afwisseling eens een keer een Italiaanse twist
gegeven.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Nederlands asperge centrum. Ik heb er zelf het Italiaanse tintje aan gegeven, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerbak asperges met champignons en lente ui te bereiden
- Schil de asperges, snij het kontje eraf en snij ze in 4 stukken, poets de champignons schoon met een doekje en snij ze in 4en, was de lente uitjes en snij het onderste stukje eraf en snij ze in schuine
- stukken van ongeveer 1 cm, hak de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een wok en roerbak hierin de asperges ongeveer 5 minuten, voeg peper en zout, en daarna de knoflook toe.
- Voeg de champignons toe en roerbak deze nog 2 tot 3 minuutjes mee.
- Doe er dan de lente uitjes en de balsamico crème bij en roerbak het geheel nog enkele minuutjes.
- Doe het geheel in een schaal en garneer met de kaassnippers en de basilicum blaadjes.