Recept
« Terug naar recepten
Pikante witlofsalade met gegrilde ananas
PT30M
Pikante witlofsalade met gegrilde ananas
Deze salade kwam ik tegen in het blaadje van de supermarkt. De
ingrediënten zijn grotendeels hetzelfde gebleven maar voor de
bereidingswijze heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.
Wil je het liever minder pikant, verwijder dan de zaadjes en de zaadlijsten
uit de peper.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Supermarkt in eigen keuken gemaakt en een beetje aangepast
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante witlofsalade met gegrilde ananas te bereiden
- Maak de dressing en zet deze opzij.
- Snij de ananas in kwarten, snij de harde kern eruit en schil hem, snij er schijven van en gril deze in een grillpan met eventueel een klein beetje olijfolie.
- Doe ze na het grillen in een grote schaal en giet de dressing eroverheen.
- Haal de lelijke bladeren van de witlof af, was deze en snij de bittere kern eruit. Snij deze grof en doe deze bij de ananas in de schaal.
- Laat de maïskorrels uitlekken en doe deze ook in de schaal.
- Maak de lente uitjes schoon, snij ze in ringetjes en voeg ze toe aan de salade.
- Schep alles goed door elkaar.