Op zoek naar gezond eten kwam ik een recept van meatza tegen. Deze is helemaal aangepast naar eigen smaak. Uiteraard kan dit recept weer heel goed als basis gebruikt worden om diverse varianten van de meatza te bedenken. Er is bewust geen aantallen/gewichten genoteerd bij de ingrediënten omdat dit echt naar smaak is.
De foto is gemaakt voordat de Meatza de oven is gegaan.
Recept
« Terug naar recepten
Meatza
PT45M
Meatza
Een gezond en verantwoorde Meatza, een variant op de bekende Pizza. Geen bodem van deeg maar van gehakt.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Dieet & Slank - Paleo
- > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meatza te bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de bakplaat in.
- Breng het gehakt op smaak met de peper, zout, mosterd en kruiden naar smaak.
- Bekleed de bakplaat met gehakt (probeer hier een zo'n dun mogelijke laag van te maken).
- Bak het gehakt 5 minuten in de oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en besmeer de gehaktbodem met de gezeefde tomaten.
- Strooi hier een ruime hoeveelheid italiaanse kruiden overheen.
- Beleg de meatza met de overige ingedienten.
- Bak de meatza tussen de 10 en 15 minuten in de oven.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nadine zegt:
Harry Löhr zegt: