KookJij

Meatza

Een gezond en verantwoorde Meatza, een variant op de bekende Pizza. Geen bodem van deeg maar van gehakt.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meatza te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet de bakplaat in.
  3. Breng het gehakt op smaak met de peper, zout, mosterd en kruiden naar smaak.
  4. Bekleed de bakplaat met gehakt (probeer hier een zo'n dun mogelijke laag van te maken).
  5. Bak het gehakt 5 minuten in de oven.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en besmeer de gehaktbodem met de gezeefde tomaten.
  7. Strooi hier een ruime hoeveelheid italiaanse kruiden overheen.
  8. Beleg de meatza met de overige ingedienten.
  9. Bak de meatza tussen de 10 en 15 minuten in de oven.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Op zoek naar gezond eten kwam ik een recept van meatza tegen. Deze is helemaal aangepast naar eigen smaak. Uiteraard kan dit recept weer heel goed als basis gebruikt worden om diverse varianten van de meatza te bedenken. Er is bewust geen aantallen/gewichten genoteerd bij de ingrediënten omdat dit echt naar smaak is.

De foto is gemaakt voordat de Meatza de oven is gegaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Absoluut makkelijk te maken, en je kan er eindeloos mee variëren.
Floriaan Mathysen Gerst

Floriaan Mathysen Gerst zegt:
...en ook nog eens makkelijk om te maken, geweldig! Groet Floriaan.
J DE VOS

J DE VOS zegt:
very good
geniet ervan, Harry
je kunt goed koken, hou je in de gaten

hans devos
Nadine

Nadine zegt:
Wat een leuk idee, had er nog niet eerder van gehoord. Deze zet ik bij mijn favorieten!
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Klopt, het is een heel goed basis recept. Je kan hier alle kanten mee op.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt goed, Harry! Heerlijk, zo'n recept waar je eindeloos mee kunt variëren!