Het recept van deze ragout vond ik in een heel oud tijdschrift. Mij leek de combinatie van asperges en champignons in de ragout wel lekker en dat was het ook. Verrassend waren de kappertjes er in..
De ragout is lekker als hoofdgerecht met rijst of aardappelpuree. Ook in een bladedeegbakje lekker al voorgerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Kippenragoût met champignons en asperges - Hühnerfricassee
PT60M
Kippenragoût met champignons en asperges - Hühnerfricassee
De ragoût wordt gemaakt van zelf gemaakte bouillon van een soepkip of kippenpoten. In deze lekkere lichte ragoût heb ik asperges uit een potje gebruikt, maar met verse asperges natuurlijk nog lekkerder.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
80 Kochkurse fur Lieblingsrezepte (heel oud tijdschrift)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenragoût met champignons en asperges - Hühnerfricassee te bereiden
- Kip samen met 1 liter koud water, peperkorrels, laurierblad en bouillontabletten rustig aan de kook brengen. Op een lage warmtebron kip zachtjes laten garen (1 1/2 tot 2 uur).
- Als de kip gaar is uit de pan nemen. Vel en botjes verwijderen en in ± 3 cm grote stukken snijden. Bouillon zeven.
- Boter smelten. Bloem in één keer toevoegen en even laten garen. Beetje voor beetje al roerend 3/8 ltr bouillon toevoegen. ± 5 minuten op lage warmtebron doorkoken. Eigeel en slagroom door elkaar roeren. Iets van de warme saus erbij doen en nu alles voorzichtig door de saus roeren. (Niet meer laten koken!)
- Kappertjes, uitgelekte asperges (in stukjes), champignons, en kippenvlees door de ragout mengen. Voorzichtig roeren en heet laten worden. Op smaak maken met zout, peper en wat druppels citroensap.