Recept
« Terug naar recepten
Advocaat-chocolade ijstaart
PT20M
Advocaat-chocolade ijstaart
Heerlijke romige ijstaart met advocaat, chocolade en room. Gemakkelijk te maken. Lekker als je gasten krijgt. Leuk voor Pasen. Garneer de taart dan met paaseitjes. !k heb het idee opgedaan van een recept van AH maar geheel aangepast aan mijn eigen idee.
De ijstaart kun je een dag tevoren maken. Ik heb de taart `s morgens gemaakt en `s avonds gegeten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Advocaat-chocolade ijstaart te bereiden
- Bekleed de bodem van de springvorm met de plakjes cake. Strijk hier de jam over.
- (Gebruik je koekjes? Verkruimel deze dan en meng ze goed met de jam. Druk de koekjes dan op de bodem van de springvorm).
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en het zout. Klop de advocaat erdoor.
- Giet het advocaatmengsel over de cakeplakjes in de springvorm. Dek de springvorm af met folie.
- Zet de ijstaart minimaal 8 uur in de vriezer.
- Haal de taart 1/2 uur voor het eten uit de vriezer.
- Garneer de taart met wat advocaat, slagroom en chocolaatjes
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Je gebruikt dat deel van de ijstaart dat je nodig hebt. De rest gaat terug in de vriezer.