Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde prei met ham en mosterd
PT20M
Gestoofde prei met ham en mosterd
Gewone gestoofde prei heb ik altijd maar saai gevonden en ik ben er dan ook nooit een fan van geweest.
Door toevoeging van een paar extra ingredienten is het vele malen lekkerder en kun je er echt een lekkernij van maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde prei met ham en mosterd te bereiden
- Maak de prei schoon en snij die in stukjes (1 tot 2 cm) wassen en goed uit laten lekken.
- Verwarm de boter/olijfolie in een wok of hapjespan en smoor hierin de uitgelekte prei ongeveer 15 minuten
strooi er peper en zout overheen. - Voeg de creme fraiche, mosterd en hamblokjes/reepjes toe, laat het geheel nog 5 tot 10 minuten stoven zodat de saus iets indikt.
- Garneer met geraspte Grana Padano en een eventueel beetje basilicum.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker bij beenham en gebakken aardappeltjes.