KookJij

Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo”

Dit is ook een van de heerlijke gerechten die we tijdens ons verblijf in het Siciliaanse agriturismo "Le case del Merlo" kregen voorgezet. Met het blote oog kon je al bijna alle ingrediënten ontdekken. Het enige "geheim" was een goede basis tomatensaus en ook die was snel gevonden. Heb je de saus al klaar dan heb je dit gerecht in een mum van tijd op tafel staan. Ik heb hier varkensfilet gebruikt maar je kunt natuurlijk ook variëren met kalf, kip of kalkoen. Het beste snijd je de lapjes zelf want dan kun je ze lekker dun snijden (minder dan 1 cm). TIP: Door de dunne lapjes even door de bloem te halen en heel kort om en om te bakken droogt het vlees niet zo snel uit.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Beetje van het agriturismo en een beetje van mezelf.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scaloppina alla pizzaiola “Le case del Merlo” te bereiden

  1. Snijd het vlees in dunne lapjes, liefst van minder dan 1 cm.
  2. Doe wat van de basis tomatensaus in een Ovenschaal.
  3. Kruid de lapjes vlees met peper en zout, haal ze even door de bloem en bak ze kort om en om.
  4. Spreid de lapjes vlees uit over de saus en doe op elk lapje een schep tomatensaus. Leg daar bovenop een schijf mozzarella.
  5. Strooi er wat van de geraspte kaas en oregano overheen.
  6. Zet dit 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden totdat de mozzarella begint te smelten.
  7. Garneer met een blaadje basilicum.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Het recept van de basistomatensaus: https://www.kookjij.nl/recepten/basisrecept-tomatensaus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst